Retails roll vänds upp och ner.

1 MIN LÄSNING

Publicerat av David Sandström

Jag har jobbat med att bygga starka varumärken i lite drygt 10år nu. Det innebär att jag för första gången själv kan se trender och förändringar ur ett större perspektiv. 

 

En av de absolut mest drivande faktorerna för att bygga starka, hållbara varumärken har genom alla år varit kundupplevelsen. Nike beskriver det ganska bra i denna artikelt https://goo.gl/Vpt7bQ. Dom menar att det som gjort den största skillnaden för dem genom tiderna har varit de gånger de initierat kundupplevelsecentrerade strategier som har "ignite Nike's long term growth". 

 

Detta är givetvis inget nytt, men det som är nytt är sättet man gör det på. För 5-6 år sedan så var gängse strategi att retail var företagets stora försäljningsmuskel, medan man använde de digitala plattformarna för att skapa spännande kundupplevelser. Ni minns säkert alla digitala kampanjsidor och dylikt som företagen hade för att visa att man var moderna och spännande. Kort och gott så sålde man offline i retail, och skapade upplevelser digitalt. 

 

Men i takt med att näthandeln blir allt mer etablerat så har rollerna stuvats om. Nätet är nu en för viktig försäljningskanal och samtidigt en för trubbig upplevelsekanal för att fortsätta vara platsen där man skapar intressanta kundupplevelser. Samtidigt så har retail blivit en alldeles för kostsam försäljningskanal med skenande hyror, personal och logistikkostnader. Men som kundupplevelsekanal är retail helt underutnyttjad. 

 

Så det stora skiftet som håller på att ske är enligt mig att digitalt går från upplevelse till försäljning, medan retail gör omvänd resa. Nike är återigen är ett bra exempel, då de precis som Forbes skriver här, https://goo.gl/LMzwWP, nu har valt att stänga ned retailers vars upplevelse är för dålig. Istället satsar man på egna retailupplevelser och flyttar ut försäljningen till nike.com och på amazon. 

 

I sedvanlig ordning så är Amerikanerna långt före i utvecklingen. Det som blir spännande att se är vilka svenska företag som kommer att göra skiftet och använda sina butiker som en upplevelseplattform.

Publicerat av David Sandström
Slash.ten

Liked the article? Sign up for more similar. 

We're aiming to build a hub with interesting stories and insights dedicated to add a value for you. Want to be the first to know? Simply enter your email address and we'll take care of the rest.